Sebzeli Erişte

Sebzeli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

Biberli erişte:

  • 1 su bardağı kırmızı kapya biber püresi
  • 1 su bardağı süt
  • 7 yumurta (büyükse 6 tane)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 kilodan biraz fazla un (not :yumurtanın büyüklüğü fark eder)

Ispanaklı erişte:

  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 su bardağı süt
  • 7 yumurta (büyükse 6 tane)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 kilodan biraz fazla un (hamur sert olacak)

Sebzeli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayalım.
  2. İri iri doğrayın ocağa alalım 5/6 yemek kaşığı su koyup kısık ateşte pişirin.
  3. Pişen biberleri blandirdan geçirin püre haline getirin, süt ,yumurta ,tuz karıştırın ,kontrollü bir halde unu ekleyin, sert bir hamur elde edin 10 dk dinlendirin.
  4. Ispanakların yapraklarını tencereye alın ,kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ,blanderdan geçirin püre haline getirin.
  5. Süt, yumurta ıspanak püresi,tuz karıştırın denetimli bir halde unu ekleyin sert bir hamur elde edin 10 dk dinlendirin.
  6. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  7. Açtığımız yufkaları bezlerin üzerine serip kurumaya bırakın ben 2 saat beklettim.
  8. Kuruyan yufkayı üst üste koyalım ortasından ikiye kesin 2 parmak genişliğinde erişteleri keselim.
  9. Kestiğimiz erişteleri bezin üzerine serip kurumaya bırakın 2 günde kuruyor. Fakat siz yinede uygunca kuruduğundan emin olun.
  10. Kuruduktan sonra ister cam kavanoz isterseniz bez keselerine koyabilirsiniz.

Bezeleri 145 gr ,yufkalarımın büyüklü 35/40 cm.

Sebzeli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pembe Limonata
Un Çorbası
Limonlu Cheesecake
Zeytinyağlı Bezelye
Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam)
Acılı Çemen
Hdabla | © 2025 |