Şakşuka (Fırında Az Yağlı)
Şakşuka (Fırında Az Yağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
Üzeri için ;
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (isteyen koymayabilir)
- Tuz
- (dilerseniz domates sosu da eklenebilir ben yoğurtlu yaptım)
Şakşuka (Fırında Az Yağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzelerimizi küp küp doğrayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım, soğanı halka halka doğrayalım ,sarımsakları tüm atalım yada doğrayalım.
- Ardından üzerine yağını baharatlarını ekleyip güzelce karıştıralım .
- 180 derece fırında 40-45 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen zerzevatları sunum kabına alıp üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt dilerseniz domates sosu ekleyip serviz yapabilirsiniz deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 🥰.
Şakşuka (Fırında Az Yağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















