Limonlu Revani
Limonlu Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
Limonlu Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ile suyu tencereye koyup kaynatalım.
- Kaynayan şerbeti ağızı açık bir halde 15 dakika kaynatalım.
- Kapatmadan 2 dk evvel limon suyunu sıkalım ve karıştırıp ocağı kapatalım.
- Hamuru için; yumurta ile şekeri güzelce karıştıralım.
- Üzerine süt ,sıvı yağ,irmik ekleyip çırpalım.
- Sonra un,kabartma tozu,vanilya,karbonat limon kabuğu rendesi ile limon suyunu da ekleyip tekrardan çırpalım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayalım, hazırladığımız hamuru tepsiye yayalım ve 180 derece fırına atalım.
- Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip şerbeti üzerine dökelim.
- Şerbetini çeken tatlımızı hindistan cevizi ile süsleyelim ve tatlımız hazır herkese afiyet olsun.
Limonlu Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















