Kır Pidesi
Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 ml su (ılık)
- 250 ml süt (ılık)
- 2 paket kuru maya
- 100 ml sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 900 gram un
İç harç için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı yağ
Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker, mayayı karıştırın.
- Yağ, tuz, un ekleyin, 10 dk yoğurun, 1 saat mayalandırın.
- Soğan & biber (doğranmış) kavurun, kıyma ekleyin.
- Domates (rendelenmiş) + baharatları katın, kısa pişirin.
- Hamuru 7 bezeye ayırın, uzun açın, harcı koyun, kenarları kapatın.
- Tepsiye dizin, 30 dk bekletin.
- Yumurta-yoğurt-yağ sürün, 220 °c’de 25 dk pişirin.
Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















