Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 6-6.5 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yumurta beyazı, 1 çay bardağı ılık su, 1 çay bardağı ılık süt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya, 6-6. 5 çay bardağı un bütün materyalleri karıştıralım.
  2. Un güzelce karıştıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını koyalım ve tekrar yoğuralım.
  3. 40 dk mayalandır ve form ver ve tepside 15-20 dk beklet.
  4. Üzerine yumurtasını sür ben çok az da pekmez koydum ve evvelden ısınmış alt üst ayar 200 derecede yaklaşık 30 -35 dk denetimli pişir.

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşık Dökme (Peynirli)
Peynir Yapımı Ev Usulü
Tiramisu (Yalancı )
Kahvaltılık Çökelek Tarifi Antep Usulü
Fırında Sebzeli Bütün Tavuk
Rafine Şekersiz Reçel
Hdabla | © 2025 |