Mayalı Krep Tarifi
Mayalı Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
Mayalı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kabın içerisine ılık süt ılık su şeker yağ ve mayayı alıp çırpma teli ile çırpalım.
- Un ve tuzu da ek edip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız krep hamurunun üzerini örtüp 15 dakika kadar mayalandıralım.
- Surenin sonunda hamurunu çırpma teli ile tekrar karıştırıp havasını alalım.
- Krep tavasını ocağa alalım yüksek ateşte ısıtalım sonrasında ocağı orta ateşe alıp hamurundan bir kepçe ek edip yayalım.
- Hamur göz göz olduktan sonra alt tarafı pişmiş oluyor çevirelim öbür tarafında pişirelim servis tabağına alalım.
- Hamurun tamamını bu formda pişirip hazırlayalım hazır olan kreplerimizi servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Mayalı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















