Nefis Kabak Mezesi
Nefis Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- Bir avuç ceviz (yaklaşık 50 gram yeterli)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Üzeri için;
- Zeytinyağı
Nefis Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabaklarımızı yıkayıp alacalı bir formda soyuyoruz.
- Soyduğumuz kabağı tavanın içine sürtelim ve üzerine ayçiçek yağı gezdirelim.
- Burada değerli nokta kızartırken çok yağ kullanmamak, zira kabak kızardıkça esasen suyunu salacak.
- Kızarttığımız kabakları sunum tabağımıza alalım ve soğumasını bekelyelim.
- Kabaklarımız soğurken cevizlerimizi küçük modüller haline getirelim. (ben rondoda çektim, dilerseniz pak bir poşete koyup kaşık yardımıyla ezebilirsiniz.
- Sıcağı giden kabaklarımızla cevizlerimizi karıştıralım ve buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletelim.
- Üzeri için yoğurdu ve sarımsakğı çırpalım ve tabağımızın üzerine dökelim. Sofraya koymadan evvel zeytinyağı gezdirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun♡.
Nefis Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










