Kütür Kütür Turşu Tarifi (Videolu)
Kütür Kütür Turşu Tanımı İçin Malzemeler
1 litre kavanoz için;
- Turşuluk sebze
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu yahut 3 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı kalın tuz
- 1,5 fincan sirke
- Kaynar su
Kütür Kütür Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle turşuluk zerzevatları yıkayalım ve sarımsakları soyalım.
- 1 litrelik kavanozların en altına 4-5 diş sarımsakları koyalım üzerine dilimlenmiş turşuluk gereçleri ekleyelim.
- 1 kavanoza 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı limon tuzu (veya benim tercihim 3 tatlı kaşığı limon suyu), 1 yemek kaşığı iri kaya tuzu, 1,5 kahve fincanı sirkeyi ekleyin ve üzerini sıcak su ile doldurup kapağını kapatın.
- Bütün kavanozları tıpkı biçimde doldurun ve kapaklarını kapatın 1 gece kavanozları karşıt çevirip bekletin.
- Ara orta karşıt düz edin güzelce karışsın. 2-3 gün sonra açıp tüketebilirsiniz.
Şimdiden afiyet şifa olsun.
Dipnot: ben turşu yaparken elma sirkesi tercih ediyorum. Üzüm sirkesi ile yapılan bana biraz ekşi geliyor. Daha tatlımsı, hazır turşuya yakın bir lezzet seviyorsanız elma sirkesi tercih edebilirsiniz.
Kütür Kütür Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













