Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 140 gram (10 yemek kaşığı) tuzsuz tereyağı
  • 175 gram (1+1/4 (çeyrek) su bardağı) un
  • 50 gram (1/4 (çeyrek) su bardağı) şeker
  • 2 gram (1/2 (yarım) tatlı kaşığı) tuz
  • 15 ml (1 yemek kaşığı) su

Kreması için;

  • 1 kutu (395 g) tatlandırılmış ağırlaştırılmış süt
  • 24 gram (3 yemek kaşığı) mısır nişastası
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 300 gram (1+1/4 (çeyrek) su bardağı) yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 5 gram (1 tatlı kaşığı) vanilya özütü

Üstüne limon sosu;

  • 90 gram şeker
  • 27 gram un
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam zerdeçal (renk için, isteğe bağlı)
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı sitrik asit (isteğe bağlı)
  • 75 gram (2 küçük) yumurta
  • 30 gram (2 küçük) yumurta sarısı
  • 9 gram (1 yemek kaşığı) limon kabuğu rendesi
  • 100 ml limon suyu (boyutuna nazaran yaklaşık 2-3 limon)
  • 42 gram (3 yemek kaşığı) tereyağı

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için: tereyağını kızartma: orta uzunluk paslanmaz çelik tavada tereyağını orta ateşte eritin.
  2. Köpürme, kabarcıklanma ve çıtırtı olacaktır.
  3. Önce orta sıra, sesler azaldığında daima karıştırın. Açık renkli tortular oluşacaktır.
  4. Tavanın tabanını kazıyın, yapışmasını yahut yanmasını önleyin. Isıyı kısın.
  5. Tortular koyu kahverengi olup fındıksı koku yayılınca ocağı kapatın.
  6. Tuz ve şekeri tereyağına ekleyip karıştırın.
  7. Ardından unu ekleyip kuru un kalmayana kadar yeterlice karıştırın.
  8. Karışım topaklı ve kumlu olacaktır.
  9. Suyu ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  10. Hamuru fırın kabına aktarın.
  11. Ellerinizi yahut bir bardak tabanını kullanarak eşit biçimde bastırın.
  12. Çatalla her yerine delikler açın.
  13. 180 derece fırında 5-7 dakika pişirin.
  14. Kreması için: bir kapta ağırlaştırılmış sütü ve nişastayı görünürde tortu kalmayana kadar çırpın.
  15. Yumurtaları ekleyin ve yumurta beyazları düzgünce karışana kadar dikkatlice çırpın. Gereğinden fazla çırpmamaya dikkat edin.
  16. Yoğurdu ve vanilya özütünü ekleyip biraz daha çırpın.
  17. Süzgeçten geçirdiğiniz kremayı fırından çıkardığınız tabanın üzerine yayın.
  18. Birleştirdiğiniz taban ve kremayı fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Üzerinin biraz kabuk bağlaması ve salladığınızda çok hareketli olmaması gerekiyor.
  19. Üzeri için: taban için kullandığınız tavayı kağıt havluyla silip kalıntıları kabaca temizledikten sonra limon suyu ve tereyağı hariç tüm gereçleri karıştırın.
  20. Limon suyunu ekleyin, eşit karışana kadar karıştırın.
  21. Orta-düşük ateşte daima karıştırarak ve kazıyarak pişirin. Yoğunlaşmaya başladığında ısıyı kısın. Karışım 70–75°c’ye ulaşıp kaşığın yüzeyine yapışacak kıvama gelene kadar pişirin. Kıvamı erimiş dondurma ile şampuan ortasında olmalıdır.
  22. Ocaktan alın. Tereyağını ekleyin, eriyip büsbütün karışana kadar karıştırın.
  23. Karışımı süzerek pişmiş kremanın üzerine dökün. Kabı eğerek her yere eşit yayılmasını sağlayın.
  24. Kabı tekrar fırına koyup 7–15 dakika daha pişirin. Kenarları hafif kabarmış, ortası ise sallandığında neredeyse oynamayacak formda sabit olmalıdır.
  25. Fırından çıktığında tabanı hala yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 3 saat bekletin. Tabanı bekledikten sonra sert bir kıvam alacaktır.

Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Çikolatalı Kek
Portakallı Kek
Fırın Sütlaç
Pastane Usulü Şekerpare
Çıtır Çıtır Baklava
Mercimek Krep
Hdabla | © 2025 |