Pastaban Tiramisu

Pastaban Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pastaban ( kakaolu tercih ettim)
- Yarım kg süt ( 2. 5 su bardağı)
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3.5 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 100 gram labne ( yarım paket )
Üzeri için;
- Kakao
Islatmak için;
- Yarım su bardağından birazcık fazla sıcak su
- 3 ü 1 ortada hazır kahve
Pastaban Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; süt, un, şeker, yumurta uygunca çırpılır ve ocağa alınır daima karıştırılır, kıvama gelince ocaktan alınır.
- İlk sıcaklığı çıkıp biraz ılıyınca labne eklenir düzgünce çırpılır.
- Diğer yandan hazır pastaban hazırlanıp ılıyan kahve ile ıslatılır.
- Arasına güzelce ılıyan kremanın yarısı ek edilir.
- Pastabanın öteki tabanı üzerine kapatılır ve kalan kahve ile ıslatılır ve kalan krema her yerine kapatacak biçimde dökülür, düzeltilir.
- Üzerine süzgeç ile kakao serpiştirilir, 2-3 saat dinlendirilir.
Pastaban Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






