Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası
Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
(tüm gereçler oda ısısında olacak)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı un (eleyerek ilave edelim)
Keki ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 silme tatlı kaşığı granül kahve
Pastacı kreması için:
- 3,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır-buğday fark etmez)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket beyaz çikolata (60 gr)
- 1 poşet krem şanti
- 1/2 (yarım) paket sıvı krema
Ganajı için:
- 1/2 (yarım) paket sıvı krema (kremadan artan yarım paketi burada kullanıyoruz)
- 2 paket beyaz çikolata (120 gr)
Üzeri için:
- File antepfıstığı
Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastacı kremamızı bir gece evvelden hazırlıyoruz.
- İlk evvel tereyağı, vanilin, beyaz çikolata, sıvı krema ve krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alırken tereyağı, vanilin ve beyaz çikolatayı ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Başka bir kaba aktarıp üzerini streçleyip soğumasını bekliyoruz, sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
- Ertesi gün dinlenen kremayı yüksek devranda mikserliyoruz.
- Biraz mikserledikten sonra sıvı krema ve şantiyi de ekleyip kıvam alana kadar yüksek bölümde mikserliyoruz.
- Hazırladığımız kremayı kullanana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri bembeyaz köpük krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilini ekleyip birkaç tıp çırptıktan sonra mikseri bırakıyoruz.
- Unu azar azar eleyerek ilave edip spatulayla alttan üste hakikat düzgünce karıştırıyoruz.
- En son rendelenmiş limon kabuklarını da ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız büyük uzunluk kare borcama karışımı aktarıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
- İlk 30 dk fırının kapağını açmayalım, sonrasında kürdan testi yapalım, pak çıkınca fırından alabiliriz.
- Çıkan kekin birinci sıcaklığı çıkınca bir 5 dk sonra kahveli sütü her tarafına gezdiriyoruz.
- Ardından kremamızı üzerine yayıp spatulayla düzeltiyoruz.
- Ganajı için sıvı kremayı kaynamaya yakın ocaktan alıyoruz, beyaz çikolataları ekleyip homojenize olana kadar karıştırıyoruz. Ganajımız hazır.
- Soğuyan ganajımızı kremanın üzerine eşit halde gezdiriyoruz, buzdolabına kaldırıyoruz.
- 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerini servisten evvel file antepfıstığı ile süsleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun. 🍀.
Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











