Yöresel Katıklı Dolma (Videolu)
Yöresel Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı reyhan
Üzeri için:
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Yöresel Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları yıkayalım çizgili bir halde soyup birer parmak genişliğinde modüllere bölelim ,kapak koyacağı ile kabakların içerisine çıkaralım.
- Geniş bir kabının içerisinde iç harcımızı yoğurarak hazırlayalım hazırladığımız iç harcıyla kabaklarımızın içini dolduralım.
- Tencerenin tabanına çıkardığımız kabak işlerini yerleştirelim.
- Üzerlerine dolmalarımızı sıralayalım.
- Üzerine bir su bardağı 250 milim bardaklarla kaynamış suyu tuz ile karıştırarak dolmalarınızın üzerine gezdirelim kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
- İlk sıcağa çıktıktan sonra sunum tabağını alalım üzerine yoğurt ve kırmızı yağ ile sunuma hazır hale getirelim sizler bu yemeği yapıyorsanız nasıl yaptığınızı paylaşırsanı sevinirim.

Yöresel Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















