Yufkadan Yumurtalı Çevirme
Yufkadan Yumurtalı Çevirme Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 4 adet yumurta
- Bir fiske tuz
- Sıvı yağ
Yufkadan Yumurtalı Çevirme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Her yufka için 2 yumurtayı bir kapta çatal yardımı ile çırpalım içine tuz atalım.
- Yufkayı evvel yarım ay olacak biçimde katlayım.
- Katladığımız yere çırptığımız yumurtadan göz ayarı dökelim ve kenarları boş kalıcak halde yayalım.
- Sürdüğümüz döktüğümüz yumurtanın üstüne sağ taraftan katlayım ve tekrar yumurtasız olan kısma yumurta dökelim.
- Döktüğümüz yumurtanın üstüne sol tarafta ki yumurtasız kısımla kapatalım.
- Tavamıza sıvı yağ fırça ile sürelim ve artlı önlü kızartalım. İstediğinize bağlı olarak servis sırasında üzerine bal dökebilirsiniz.
Yufkadan Yumurtalı Çevirme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






