2 Kişilik Puf Puf Pankek

2 Kişilik Puf Puf Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un (eğer hala çok sıvı haldeyse bir yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz.)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

2 Kişilik Puf Puf Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtamızı geniş bir kaba alıp kırıyoruz.
  2. Yumurtanın üzerine bir yemek kaşığı şeker ekleyip beyazlayana kadar çırpıyoruz. (kabarması ve yumurta kokmaması için beyazlatmak değerli. ).
  3. Geri kalan materyalleri (un, süt, kabartma tozu ve vanilin) karışımımıza ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  4. ❗️burada değerli olan yaptığımız harcın kıvamı. Zira çok akışkan olmamalı. Kek harcının bi tık daha koyusu üzere düşünebilirsiniz.
  5. ❗️krep tavanız varsa şayet yağlamanıza gerek yok, şayet olağan bir teflon tava kullanıyorsanız hafif yağlıyorsunuz. Tavanın parlaması kâfi, çok dökerseniz hamur kabarmaz.
  6. Tavayı hafif ıslatalım ve kepçe yardımıyla çok büyük olmayacak halde tavaya dökelim. Kepçeyi üzerinde gezdirerek yuvarlak haline getirebilirsiniz.
  7. Hamurun üzeri göz göz olduğunda denetimli bi halde zıt tarafını çevirelim.
  8. ❗️ orta ocakta orta ateşte olması kıymetli. Hatta sonlara yanlışsız tava daha çok ısındığı için başkalarını dökerken ocağın altını kısın.
  9. Ben bu formda 15 tane çıkardım. Siz daha büyük yahut daha küçük yapıp sayıyı değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun♡♡.

2 Kişilik Puf Puf Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Palamut Tava
En Lezzetli Kısır Tarifi
Çocuklar İçin Popkek Tarifi (Videolu)
Tuzlu Pul Biberli Kurabiye
Kuzu İncik
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |