Fırında Kaşarlı Tavuk Sote
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gr doğranmış tavuk
- 400 gr doğranmış mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
- Yaklaşık 100 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün materyalleri görseldeki üzere doğrayıp hazır edelim.
- Tavaya yağı dökelim biberler ve soğanı kavuralım.
- Kavurduktan sonra üzerine doğradığımız tavukları ek edelim ve yaklaşık 6-8 dk kadar kavuralım.
- Üzerine doğranmış mantarları ekleyip suyunu saldıktan sonra baharatları ve tuzu ek edelim.
- Ben salçamı kendim yaptığım için bir kasede çok az su ile salçayı eritiyorum zira salçam bir tık fazla katı olmuş 😅.
- Salçayı da suyu çeken soteye ek edip güzelce karıştıralım. Yaklaşık 5 dk kavurduktan sonra 22*22 ölçüde borcama soteyi dökelim.
- Önceden ısıttığımız 200° fırında 5 dk pişirelim fırından çıkarıp kaşar peynirleri eşit biçimde yaydıktan sonra denetimli bir biçimde 5 dk kadar daha pişirelim.
- Üzeri çok da kızar adan fırından çıkaralım ve birinci sıcağı attıktan sonra kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















