Fırında Kaşarlı Tavuk Sote

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gr doğranmış tavuk
  • 400 gr doğranmış mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Üzeri için;

  • Yaklaşık 100 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün materyalleri görseldeki üzere doğrayıp hazır edelim.
  2. Tavaya yağı dökelim biberler ve soğanı kavuralım.
  3. Kavurduktan sonra üzerine doğradığımız tavukları ek edelim ve yaklaşık 6-8 dk kadar kavuralım.
  4. Üzerine doğranmış mantarları ekleyip suyunu saldıktan sonra baharatları ve tuzu ek edelim.
  5. Ben salçamı kendim yaptığım için bir kasede çok az su ile salçayı eritiyorum zira salçam bir tık fazla katı olmuş 😅.
  6. Salçayı da suyu çeken soteye ek edip güzelce karıştıralım. Yaklaşık 5 dk kavurduktan sonra 22*22 ölçüde borcama soteyi dökelim.
  7. Önceden ısıttığımız 200° fırında 5 dk pişirelim fırından çıkarıp kaşar peynirleri eşit biçimde yaydıktan sonra denetimli bir biçimde 5 dk kadar daha pişirelim.
  8. Üzeri çok da kızar adan fırından çıkaralım ve birinci sıcağı attıktan sonra kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Sebzeli Makarna
İçi Bol Kurabiye (Kuru Üzüm Damla Çikolata/Ceviz)
Yaş Pasta Lezzetinde Bisküvili Pasta (Videolu)
Browmi Kek
Damla Çikolatalı Kurabiye
Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |