Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kemer patlıcan
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Üzerini süslemek için;
- Çeri domates
- Yeşil biber
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları fotoğraftaki üzere alacalı soyalım.
- Soyduğumuz patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.
- Suda bekleyen patlıcanları süzüp, havlu peçeteyle kurulayalım ve fırın kabına dizelim.
- Patlıcanların ortasına uzunluktan bir çizik atıp, her yerini yağlayıp fırında közlenmeye bırakalım.
- Ben fanlı ayarda 230 derecede közledim.
- Bu sırada tencereye birinci evvel yemeklik doğradığımız soğanları koyuyoruz ve bir kaç cins çevirip yumuşatıyoruz.
- Daha sonra kıymayı koyup kavuruyoruz.
- Kıyma kavrulurken yeşil biberleri ekliyoruz bir kaç tıp daha çevirdikten sonra salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak yemeklik doğradığımız domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip büsbütün pişmeye bırakıyoruz.
- Bu kademede bir su bardağı kadar kaynar su koyuyoruz.
- Pişen kıymalı harcımızı közlenen patlıcanlarımızın içine dolduruyoruz, kalan suyu da ek ediyoruz.
- Son olarak patlıcanların üzerine çeri domates ve biberleri koyup fırına veriyoruz.
- Fırın ayarını burada 170 dereceye düşürdüm ve yaklaşık 15 dk pişirdim.
Mis üzere közlenmiş patlıcanla, kıymalı domatesli iç harcın buluşması kusursuz bir tat veriyor😇 afiyet, şifa olsun 🍀.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















