Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek)
Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 5 adet yufka
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Börek sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı sirke
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için patatesleri suda haşlıyoruz haşlanan patatesleri rende ile rendeliyoruz.
- Daha sonra soğanı küp küp doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz soğan kavrulunca rendelediğimiz patatesleri ve baharatları ekleyip güzelce harmanlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Böreğin sosu için yağı unu ve sirkeyi bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz un topakları kalmamasına dikkat edelim.
- Yufkaları masamıza serip içine börek sosumuzdan 3 kaşık ekleyip fırça ile yayıyoruz daha sonra yufkayı yarım ay olacak biçimde katlıyoruz.
- Tekrar sos dan sürüp 6 eşit kesime kesiyoruz.
- Kestiğimiz modüllere iç harcıdan ekleyip böreğimizi sarıyoruz. Gereçler bitene kadar bu süreçleri tekrarlayıp devam ediyoruz.
- En son börekleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp üzerine yumurta sarısını sürüp susam serperek 180 derecede ısıttığınız fırına börekler kızarana kadar pişiriyoruz.
- Adet olarak fazla pişirmek istemiyorsanız buzluk için de çok hoş bir börek üstüne yumurta sarısı sürmeden buzluğa atabilirsiniz istediğiniz vakit buzluktan çıkartıp beklemeden yumurta sarısı sürüp fırına atabilirsiniz şimdiden afiyet olsun ☺️.
Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












