Kahvaltılık Sos

Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kilo domates
  • 4 kilo kırmızı kapya biber
  • Yarım kilo yeşil çarliston + kıl biber karışımı
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri güzelce yıkayınız. Sarımsakları soyup eziniz.
  2. 4 kilo kırmızı kapya biberi fırında közleyiniz ve dış kabuğunu soyunuz. Doğrayınız.
  3. 4 kilo domatesi doğrayıp, ocakta suyunu salıp çekene kadar pişiriniz.
  4. Suyunu çeken domatese doğranmış yarım kilo biberi, ezilmiş soğanları ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip 5 dk kadar karıştırın.
  5. Bu karışıma zeytinyağı, tuzu ve dilimlediğiniz kapya biberi ekleyip karıştırınız.
  6. Blenderdan geçirerek sos kıvamına getirin. Ilık kavanozlara koyup, ağızlarını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında koruma ediniz afiyet olsun.

Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Zeytin
Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça
Bisküvili Havuç Topları
Kabartma Tozlu Puf Poğaça Tarifi
Tepsi Kebabı
Güveçte Çilekli Turta
Hdabla | © 2025 |