Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Sosu için;

  • Yarım bardak yoğurt
  • Yarım bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • Çörek otu

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğruyoruz.
  2. 2 adet havucumuzu rendeleyip birebir tencerenin içinde pişiriyoruz.
  3. Pişen pırasalarımızın içine karabiber,pulbiber, tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Bir kabın içine süt,yoğurt,sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Serdiğimiz yufkamızı ortadan ikiye bölüp sosu kokuyoruz sonra harcımızı ekleyip rulo biçiminde sarıp gül böreği formu veriyoruz.
  6. Üzerine çörek otumuzu ekleyip 180 derece de 30 dk pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir pişirme mühleti.

Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator (8+ay)
Körü Soslu Kremalı Tavuk
Kıymalı Mantı (Videolu)
Ezogelin Çorbası
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif)
Tahinli Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet