Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için;
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım bardak süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 yumurta
Üzeri için;
- Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğruyoruz.
- 2 adet havucumuzu rendeleyip birebir tencerenin içinde pişiriyoruz.
- Pişen pırasalarımızın içine karabiber,pulbiber, tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir kabın içine süt,yoğurt,sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Serdiğimiz yufkamızı ortadan ikiye bölüp sosu kokuyoruz sonra harcımızı ekleyip rulo biçiminde sarıp gül böreği formu veriyoruz.
- Üzerine çörek otumuzu ekleyip 180 derece de 30 dk pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir pişirme mühleti.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






