Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un (kıvamı akışkan olucak)
Sosu için;
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 4 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtamızı güzelce çırpalım.
- Ardından sütümüzü sıvı yağmızı ekleyip hafifçe karıştıralım daha sonra kako şekerli vanliyamızı ekleyip güzelce çırpalım .
- Ardından unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip karıştıralım (unumuz elenmiş olsun).
- Borcamımızı yağlayıp kekimizi 180°c’de ısıttığımız fırınımıza alalım.
- Küçük bir tencerede sosumuzu yapalım sosumuz çok sıcak olmayacak formda hafif kaynatalım.
- Kekimiz piştikten sonra soğumaya alalım sosumuzu üstüne ekleyip 1 saat kadar dinlendirelim. Afiyet olsun💗.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






