Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (kıvamı akışkan olucak)

Sosu için;

  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 4 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtamızı güzelce çırpalım.
  2. Ardından sütümüzü sıvı yağmızı ekleyip hafifçe karıştıralım daha sonra kako şekerli vanliyamızı ekleyip güzelce çırpalım .
  3. Ardından unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip karıştıralım (unumuz elenmiş olsun).
  4. Borcamımızı yağlayıp kekimizi 180°c’de ısıttığımız fırınımıza alalım.
  5. Küçük bir tencerede sosumuzu yapalım sosumuz çok sıcak olmayacak formda hafif kaynatalım.
  6. Kekimiz piştikten sonra soğumaya alalım sosumuzu üstüne ekleyip 1 saat kadar dinlendirelim. Afiyet olsun💗.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Meyvelerle Crumble
Bulgurlu Fit Salata (Diyet Kısır)
Ebruli Kek
Gün Sofralarınızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Salatası
Bulut Kek
Sultani Bezelye
Hdabla | © 2025 |