Haşhaşlı Börek Tarifi (Videolu)

Haşhaşlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine ayıralım
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Haşhaşlı karışım için;

  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzerine sürmek için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ön mayalama için şu, sıvı yağ,maya,tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırıp ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim.
  2. Ön mayalama tamamlandıktan sonra un ve yumurta akını sarısını üzerine ayıralım ekleyip yoguralım ağzını kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanmış hamuru dört eşit modüle bölelim ve beze yapalım.
  4. Haşhaşlı sosu hazırlayalım haşhaş ezmesi ne 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip düzgünce çırpalım.
  5. Hamuru orta kalınlıkta açalım üzerine haşhaşlı karışımı kaşıkla yayalım tekrar bir hamur daha açalım onunda üzerine kapatalım, elimizle biraz bastıralım çok az merdane ile açalım.
  6. Açtığımız hamuru şeritler halinde kesilip iki yandan kıvırarak hal verelim.
  7. Kalan öbür hamuruda birebir halde yapalım hazırlayalım.
  8. Tepsiye dizelim üzerine fırça ile sıvı yağı sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Haşhaşlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3-2-1 Poğaça
Bisküvi Kurabiye
İzmir Köfte
Tuzlu Kurabiye
Churchill
Trakya Usulü Piliç Kapama
Hdabla | © 2025 |