Haşhaşlı Börek Tarifi (Videolu)
Haşhaşlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı üzerine ayıralım
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Haşhaşlı karışım için;
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine sürmek için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ön mayalama için şu, sıvı yağ,maya,tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırıp ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim.
- Ön mayalama tamamlandıktan sonra un ve yumurta akını sarısını üzerine ayıralım ekleyip yoguralım ağzını kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmış hamuru dört eşit modüle bölelim ve beze yapalım.
- Haşhaşlı sosu hazırlayalım haşhaş ezmesi ne 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip düzgünce çırpalım.
- Hamuru orta kalınlıkta açalım üzerine haşhaşlı karışımı kaşıkla yayalım tekrar bir hamur daha açalım onunda üzerine kapatalım, elimizle biraz bastıralım çok az merdane ile açalım.
- Açtığımız hamuru şeritler halinde kesilip iki yandan kıvırarak hal verelim.
- Kalan öbür hamuruda birebir halde yapalım hazırlayalım.
- Tepsiye dizelim üzerine fırça ile sıvı yağı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Haşhaşlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















