Sebze Mücveri

Sebze Mücveri Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak rendesi
  • 1 adet havuç rendesi
  • 1 adet patates rendesi
  • 40 gram kaşar rendesi
  • 1/4 (çeyrek) demet doğranmış maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet doğranmış dereotu
  • 2 kısım doğranmış yeşil soğan
  • 4 adet yumurta (katı olursa 5 adet)
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı buğday unu
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kajun
  • Sarımsak tozu
  • Sıvı yağ

Sebze Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye kabak, havuç ve patates rendesini suyunu sıkarak koyun.
  2. Üzerine; kaşar rendesi, maydanoz, dereotu, yeşil soğan ekleyin.
  3. 4 adet yumurta da ekleyip, biraz karıştırın.
  4. Pirinç unu, buğday unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyip, karıştırın. Şayet karışım koyu olursa 1 yumurta daha ekleyin ve karıştırın.
  5. Yapışmaz bir tavaya, tabanını kaplayacak kadar (yüksekliği çok olmasın) sıvı yağ dökün.
  6. Ocağın altını açın.
  7. Yağ ısınınca, karışımdan kaşık ile alıp tavaya koyun.
  8. Biraz üzerine bastırıp, yayın.
  9. Tavaya sığacak kadar mücver koymaya devam edin.
  10. Yağ azaldıkça, tavaya yağ ekleyin.
  11. Arkalı önlü, karışım bitene kadar kızartın.
  12. Hepsi kızarınca, mücverler hazır. Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebze Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Omaç Yöresel Bir Lezzet
3 Çikolatalı Kurabiye (Hesaplı Triple Coholate Cookies)
Milföy Pide
Vitamin Deposu Sebze Çorbası
Mozaik Kek
Kakaolu Islak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |