Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi)
Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet büyük domates
- 1 yemek tabağı dolusu taze fasülye
- 1 avuç büyüklüğünde modül et
- 1 adet orta uzunluk patates
- Fasülyenin üzerini biraz geçecek kadar et suyu yahut kaynamış su
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağında soğanları biraz çevirin. Sonra salça ekleyip kavurun.
- Kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş,küp küp domatesleri sonra da pulbiberi ekleyin.
- Ardından taze fasülyeleri ekleyin. (ben buzluktakinden koydum. Siz aldığınız üzere de yapabilirsiniz).
- Domatesler yumuşayana ve fasülyelerin rengi dönene kadar orta ateşte kapağını kapatıp bırakın.
- Bu biçimde tatlar özdeşleşir buz kokusu yok olur.
- Fasülyelerin rengi dönünce, patatesi ve pişmiş eti ekleyelim.
- Sonrasında ister et suyu varsa et suyu, yoksa da kaynamış su ek edin.
- Suyun yahut et suyunun sıcak olması kıymetli yoksa fasülye buz kokabilir.
- Fasülyenin üzerini biraz geçene kadar ekleyin.
- Tuzu da ekleyin.
- Fasülye ve patatesler pişene kadar 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Deneyeceklere afiyet olsun. Bu tanım buzluk fasülyesi içindir. Buz kokusu yaşayanlar için püf noktalar vardır.
Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













