Kruvasan Donut
Kruvasan Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un (4-4,5 su bardağı)
- Yarım paket kuru maya (5 g)
- 150 ml süt (1,5 çay bardağı)
- 100 ml su (yarım su bardağı)
- 40 gram şeker (2 dolu yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 50 gram tereyağı/margarin
- 1 tane rendelenmiş limon kabuğu
Dolgu için:
- Reçel
- Çikolata, puding vb.
Bulamak için;
- Şeker
Kruvasan Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Cezvede su ve sütü hafif ısıtın ve bir yoğurma kabına dökün.
- Üzerine yumurta, maya, şeker, tuz ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
- Azar azar elenmiş un ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hamur ele yapışan kıvamda ancak çok cıvık olmayacak.
- Üzerini örtün ve 15-20 dk dinlendirin.
- Dinlenen hamura margarini ekleyip yoğurun ve yağı hamura büsbütün yedirin.
- Bu süreç en hoş tezgahta hamuru ileri geri çekerek yapmanız bu sayede hamur elastik ve daha yumuşak bir kıvamda oluyor.
- Hamuru yoğurdukça kıvamı değişecektir fazla un eklememelisiniz hafif yapışkan olacak.
- Hamuru bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
- İki kat kabaran hamuru hafif unlanmış tezgaha alarak dikdörtgen yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamurdan üçgen halinde kesimler kesin fotoğrafta olduğu üzere.
- Her parçayı zıt çevirerek rulo halinde çok sıkı olmadan sarın ve yavaşça üzerine bastırın.
- Her bir parçayı ufak bir fırın kağıdın üzerine yerleştirip tepsiye koyun.
- Üzerini bezle örtüp en az 40-60 dk iki kat kabarana kadar dinlendirin.
- Mayalanması hoş olursa daha hoş pişer ve içi çiğ kalmaz.
- Ben donutları ve bu usul çöreklerin eşit pişmesi için fritöz kullanırım sizler olağan ocakta orta ateşte pişirebilirsiniz.
- Geniş derin bir tavaya 1 litre ay çiçek yağı koyup ısıtın.
- Isınan yağın içine çok fazla hamur koymadan orta ateşte artlı önlü altın rengi olana kadar pişirin ve peçete üzerine alıp biraz soğumaya bırakın akabinde her yerini şekere bulayın.
- Şeker sevmeyen pudra şekeri serpebilir.
- Donutlar ılıdıktan sonra içine istediği dolgu ile doldurup servis edebilirsiniz.
- Ben bu halini daha çok beğendim😀bu ölçülerle 10 tane büyük çıktı hamuru daha geniş ve ince açıp daha küçük rulolar yaparsanız 12-14 çıkabilir fakat tavsiyem az yapın tazeyken yiyin 2 günden fazla dayanmaz. Afiyet olsun.
Kruvasan Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















