Kruvasan Donut

Kruvasan Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un (4-4,5 su bardağı)
  • Yarım paket kuru maya (5 g)
  • 150 ml süt (1,5 çay bardağı)
  • 100 ml su (yarım su bardağı)
  • 40 gram şeker (2 dolu yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 50 gram tereyağı/margarin
  • 1 tane rendelenmiş limon kabuğu

Dolgu için:

  • Reçel
  • Çikolata, puding vb.

Bulamak için;

  • Şeker

Kruvasan Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cezvede su ve sütü hafif ısıtın ve bir yoğurma kabına dökün.
  2. Üzerine yumurta, maya, şeker, tuz ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar elenmiş un ekleyip yoğurmaya başlayın.
  4. Hamur ele yapışan kıvamda ancak çok cıvık olmayacak.
  5. Üzerini örtün ve 15-20 dk dinlendirin.
  6. Dinlenen hamura margarini ekleyip yoğurun ve yağı hamura büsbütün yedirin.
  7. Bu süreç en hoş tezgahta hamuru ileri geri çekerek yapmanız bu sayede hamur elastik ve daha yumuşak bir kıvamda oluyor.
  8. Hamuru yoğurdukça kıvamı değişecektir fazla un eklememelisiniz hafif yapışkan olacak.
  9. Hamuru bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  10. İki kat kabaran hamuru hafif unlanmış tezgaha alarak dikdörtgen yarım parmak kalınlığında açın.
  11. Hamurdan üçgen halinde kesimler kesin fotoğrafta olduğu üzere.
  12. Her parçayı zıt çevirerek rulo halinde çok sıkı olmadan sarın ve yavaşça üzerine bastırın.
  13. Her bir parçayı ufak bir fırın kağıdın üzerine yerleştirip tepsiye koyun.
  14. Üzerini bezle örtüp en az 40-60 dk iki kat kabarana kadar dinlendirin.
  15. Mayalanması hoş olursa daha hoş pişer ve içi çiğ kalmaz.
  16. Ben donutları ve bu usul çöreklerin eşit pişmesi için fritöz kullanırım sizler olağan ocakta orta ateşte pişirebilirsiniz.
  17. Geniş derin bir tavaya 1 litre ay çiçek yağı koyup ısıtın.
  18. Isınan yağın içine çok fazla hamur koymadan orta ateşte artlı önlü altın rengi olana kadar pişirin ve peçete üzerine alıp biraz soğumaya bırakın akabinde her yerini şekere bulayın.
  19. Şeker sevmeyen pudra şekeri serpebilir.
  20. Donutlar ılıdıktan sonra içine istediği dolgu ile doldurup servis edebilirsiniz.
  21. Ben bu halini daha çok beğendim😀bu ölçülerle 10 tane büyük çıktı hamuru daha geniş ve ince açıp daha küçük rulolar yaparsanız 12-14 çıkabilir fakat tavsiyem az yapın tazeyken yiyin 2 günden fazla dayanmaz. Afiyet olsun.

Kruvasan Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Tantuni (Ekmek Tarifi İle)
Köfteli Çorba
Tahinli Cevizli Kuru Baklava
Tatlı Poğaça
Katmer Tarifi Tel Tel
Tepside Kolay İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |