Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu
Lokanta Metodu Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk mor lahana
- 1 baş sarımsak
- Sirke
- Kaya tuzu
- Limon tuzu (1 yemek kaşığı)
- Maydanoz
- Su
Kavanoz başına koyduğum;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 7-8 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- Kavanoz dolana kadar su
Lokanta Metodu Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkadığımız makus yapraklarını temizlediğimiz mor lahanayı salata tahtasına alalım.
- Ortadan ikiye bölelim ve ikiye bölünmüş lahanayı tekrar 3 er modüle ayıralım. İnce ince kıyıp bir kaba alalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı limon tuzu ekleyelim ve 8 dakika elimizle ovalım. Ovma süreci bittikten sonra 20 dakika kadar bekletelim ve tekrar karıştıralım.
- 1 kg lık kavanozlara mor lahanayı dolduralım üzerine sarımsak ve maydanoz ekleyelim. Daha sonra kaya yüzünü ve sirkeyi ekleyip üzerine su dolduralım.
- Mor lahanamız bitene kadar birebir sürece devam edelim ve turşularımız hazır. Deneyen herkese afiyetle inşallah 😇😇.
Lokanta Metodu Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















