Açma Tarifi

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 4,5-5 su bardağı un (elenmiş denetimli ekleyin)

Arası için:

  • 200 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında sürmek için)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
  2. Unu eleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. (un ölçüsü değişiklik gösterebilir).
  3. Hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru 14 modüle ayırıp beze yapın.
  5. Bezelerin üzerine tereyağı koyun ve 15 dakika dinlendirin.
  6. Her bezeyi elinizle açıp rulo yapın.
  7. Şekil vermeden evvel tekrar 15 dakika dinlendirin.
  8. Açmaları istediğiniz üzere şekillendirin ve tepsiye dizin.
  9. 30 dakika tepsi mayası yapın.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  11. Önceden ısıtılmış 190-200°c fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Ve Tavuklu Noodle
Bebeğimin Kahvaltısı
Tam Ölçülü Krep
Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek
Rafine Şekersiz Yulaflı Kurabiye
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı
Hdabla | © 2025 |