Açma Tarifi
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya (10 gr)
- 4,5-5 su bardağı un (elenmiş denetimli ekleyin)
Arası için:
- 200 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında sürmek için)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
- Unu eleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. (un ölçüsü değişiklik gösterebilir).
- Hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 14 modüle ayırıp beze yapın.
- Bezelerin üzerine tereyağı koyun ve 15 dakika dinlendirin.
- Her bezeyi elinizle açıp rulo yapın.
- Şekil vermeden evvel tekrar 15 dakika dinlendirin.
- Açmaları istediğiniz üzere şekillendirin ve tepsiye dizin.
- 30 dakika tepsi mayası yapın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 190-200°c fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















