Et Kavurma
Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuş başı doğranmış dana eti
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alın ve tereyağını ekleyip eritin.
- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İnce doğranmış sarımsakları ve kekiği etlere ekleyip karıştırın.
- Soğanı soyup bütün hâlde tencereye ek edin.
- Üzerine yarım su bardağı su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte etler yumuşayıncaya ve suyu çekilene kadar pişirin.
- Tuz ile tatlandırıp sıcak servis edin.
Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













