Sosisli Makarna
Sosisli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket istenilen makarna
- 4 adet sosis
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 büyük kuru soğan ( ufakça doğranmıṣ)
- 1 diṣ sarımsak (rendelenmiṣ)
- Karabiber
- Köri baharatı
- 3-5 yemek kaṣığı sıvı yağ
Sosisli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarna haṣlanır ve süzülür.
- Sosisler ince ince doğranır.
- Soğan sıvı yağda karıṣtırarak kavrulur.Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
- Soğan kavrulduktan sonra sosisler ek edilir ve karıṣtırarak kavrulur.
- Sosisler kızardığında salça, tuz ve istenilen baharatlar eklenir, karıṣtırılarak kavrulur.
- Salça kavurduktan sonra dilerseniz yarım yahut 1-1,5 çay bardağı su ekleyip salçayî hafiflete bilirsiniz ki tavsiye ederim.
- Sarımsağın aromasını ağır hisetmek isterseniz en son eklenebilir yahut daha az tercih ederseniz salça ile birlikte ekleyebilirsiniz.
- En son salça sosu makarnaya ek edilir, karıṣtırılır ve servis edilir yada sos ile buluṣturmadan farklı başkada servis edebilirsiniz.
Sosisli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






