Çikolatalı Pudingli Kurabiye

Çikolatalı Pudingli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çikolata
  • Fındık

Çikolatalı Pudingli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un,nişasta, kabartma tozu hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Bu ortada tüm gereçler oda ısısında olmalı.
  2. Daha sonra unu,nişastayı ve kabartma tozunu sırayla ekleyip yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzdan kesimler koparıp yuvarlayalım ve ortasına kalem yada parmak ile oyuk açalım.
  4. 170 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerimiz çatlayana kadar pişirelim. Yaklaşık 15 dakikada oluyor,fırının yanından ayrılmamakta yarar var.
  5. Üzeri için ister benmari metodu eritilmiş çikolata, isterseniz kahvaltılık çikolatayı dolap poşetine koyup oyukları doldurabilirsiniz.
  6. Son olarak üzerine fındık kondurdunuz mu bu iş tamamdır. Üretimi anlatımından daha kolay bir kurabiye,mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Çikolatalı Pudingli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekonomik Triliçe Tarifi
Güveçte Domates Sos Ve Kaşarlı Sucuk
Mısırın En Güzel Hali
Çok Pratik Ev Yapımı Tavuk Şinitzel Tarifi
Tavuklu Kremalı Makarna
Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle)
Hdabla | © 2025 |