Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek)
Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimeği bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra kara suyunu süzelim.
- Patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayalım ve mercimekler ile birlikte tekrar haşlanması için üzerini geçecek kadar su ek edip ocağa alalım.
- Yaklaşık 10-15 dk sonra mercimekleri denetim edip ocaktan alalım. Ve süzelim.
- Soğanları yemeklik küçük küçük küp küp doğrayalım. Tencereye yağı alalım. Isınınca soğanları ek edelim.
- Soğanlar pembeleşmeye yakın salçaları ekleyelim kavuralım. Üzerine 1 su bardağı su ek edip salçaların homojen bir halde erimesini sağlayalım.
- Haşlanan ve süzülen sebzeli mercimekleri tencereye ek edelim ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip salçanın tuzuna nazaran yemeğe tuz ekleyelim. (ben kendi yaptığım salçaları kullandığım için biraz tuzluydu çok az tuz koydum).
- Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp dilerseniz sirkeli sarımsaklı limonlu bir sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.
Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











