Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek)

Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimeği bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  2. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra kara suyunu süzelim.
  3. Patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayalım ve mercimekler ile birlikte tekrar haşlanması için üzerini geçecek kadar su ek edip ocağa alalım.
  4. Yaklaşık 10-15 dk sonra mercimekleri denetim edip ocaktan alalım. Ve süzelim.
  5. Soğanları yemeklik küçük küçük küp küp doğrayalım. Tencereye yağı alalım. Isınınca soğanları ek edelim.
  6. Soğanlar pembeleşmeye yakın salçaları ekleyelim kavuralım. Üzerine 1 su bardağı su ek edip salçaların homojen bir halde erimesini sağlayalım.
  7. Haşlanan ve süzülen sebzeli mercimekleri tencereye ek edelim ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip salçanın tuzuna nazaran yemeğe tuz ekleyelim. (ben kendi yaptığım salçaları kullandığım için biraz tuzluydu çok az tuz koydum).
  8. Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp dilerseniz sirkeli sarımsaklı limonlu bir sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.

Sebzeli Yeşil Mercimek (Kara Şimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabiye
Şekerpare
Tavuklu Çökertme Kebabı
Tahinli Rulo Çörek
Tartolet
Köfteli Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |