Yumurtasız Yayla Çorbası
Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 7 su bardağı su
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Naneli sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 7 su bardağı suya yıkayıp süzdüğümüz pirinci incecik doğradığımız sarımsağı ekleyelim, orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Diğer tarafta 1 su bardağı su, 1. 5 su bardağı yoğurt ,2 yemek kaşığı unu bir çırpıcıyla pürüzsüz çırpalım.
- Çorbanın suyundan 1 kepçe ekleyip karıştırıp bu karışımı çorbaya ekleyip kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştıralım ,kaynayınca altını kısıp 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip bir 5 dakika daha pişirip altını kapatalım.
- Çorbanın naneli sosu için 1 kaşık tereyağ, 6 yemek kaşığı zeytinyağı tavada eritip, 1 yemek kaşığı naneyi ve 1 tatlı kaşığı pulbiberi ekleyip biriki çevirip altını kapatalım çorbamıza ekleyelim.
Püf noktaları; 💕terbiyeyi ekledikten sonra çorba kaynayana kadar hiçbırakmadan karıştırın bu süreci çorbanınkesilmemesi için yapıyoruz 💕tuzunu çorbayı ocaktan almadan 5 dakika evvel ekleyin.
Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















