Yumurtasız Yayla Çorbası

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Naneli sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 7 su bardağı suya yıkayıp süzdüğümüz pirinci incecik doğradığımız sarımsağı ekleyelim, orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  2. Diğer tarafta 1 su bardağı su, 1. 5 su bardağı yoğurt ,2 yemek kaşığı unu bir çırpıcıyla pürüzsüz çırpalım.
  3. Çorbanın suyundan 1 kepçe ekleyip karıştırıp bu karışımı çorbaya ekleyip kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştıralım ,kaynayınca altını kısıp 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip bir 5 dakika daha pişirip altını kapatalım.
  4. Çorbanın naneli sosu için 1 kaşık tereyağ, 6 yemek kaşığı zeytinyağı tavada eritip, 1 yemek kaşığı naneyi ve 1 tatlı kaşığı pulbiberi ekleyip biriki çevirip altını kapatalım çorbamıza ekleyelim.
    Püf noktaları; 💕terbiyeyi ekledikten sonra çorba kaynayana kadar hiçbırakmadan karıştırın bu süreci çorbanınkesilmemesi için yapıyoruz 💕tuzunu çorbayı ocaktan almadan 5 dakika evvel ekleyin.

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Köftesi
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Soğuk Baklava
Patlıcanlı Patates Kavurma
Mini Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |