Tuzsuz Nafiye (Videolu)

Tuzsuz Nafiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (1 adedinin akı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1.5 su bardağı kavrulmuş susam

Tuzsuz Nafiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve şekeri homojen olana kadar elimizle yoğuralım, daha sonra sıvı materyalleri ekleyelim ( yumurta sıvı yağ) kabartma tozunu un ile birlikte ekleyelim yoğurup hal verelim.
  2. Şekil verdikten sonra birinci evvel yumurta akı daha sonra susama batıralım bıçakla form verip tepsiye dizelim.
  3. 170° 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Tuzsuz Nafiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Mantı Çorbası
Pankek Tarifi
Mükemmel Tarifiyle Profiterol
Karamelize Soğanlı Yumurta (O Kadar Lezzetli Ki Tadına Doyamayacaksınız )
Tas Kebabı
Meyveli Borcam Pasta
Hdabla | © 2025 |