Pofidik Peynirli Poğaça
Pofidik Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 (bir buçuk) su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı instant kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 -5 bardak un(un markasına nazaran değişiyor)
- Tam yağlı beyaz peynir rendelenmiş 1 çay bardağı kadar(olgunlaştırılmış sert beyaz peynir çok hoş oluyor)
Üzerini süslemek için;
- Çörek otu yada haşhaş
Pofidik Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık sütün içine maya, şeker, tuz ,yağ ve yumurtamızı(1 tam ve oburunun beyazı) karıştırıp mayamızın etkinleşmesini bekliyoruz.
- Maya aktifleşip üzeri baloncuk biçiminde kabarınca 4 su bardağı unun üzerine boşaltıyoruz ve yoğurma ya başlıyoruz.
- Diğer bardak unu da yavaş yavaş ele yapışmayan fakat yumuşak hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurma süreci bitince yoğurduğumuz hamurun üzerini kapakla kapatıp en az 1 saat dinlendiriyorum.
- Kabarmaya başlayan hamurdan yapmak istediğiniz boyutta kesimler koparıp elimizde açıp rendelediğimiz peynirden koyup kapatıyoruz.
- Şekil verme süreci bittikten sonra üzerine ayırdığımız 1 yumurta sarısını sürüp istek ederseniz susam çörek otu yada haşhaş serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz.
- Pişirme süreci fırınlara nazaran farklılık gösterebilir üzeri kızarıp kabarınca fırından çıkarabilirsiniz afiyet olsun.
Pofidik Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







