Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tavuk but
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan,
- 2 diş sarımsak
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 havuç
- 1-2 yemek kaşığı un
- 2-3 su bardağı soğuk su
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 900–1000 ml süzdüğümüz tavuk haşlama suyu
- Tuz
- Karabiber
- Birkaç damla limon suyu
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk budunu karabiber taneleri, sarımsak ve zencefil dilimli bol suda haşlayın.
- Soğan kabukları ve havuç kabuklarını tavuğun ağır kokusunu alması, hoş bir aroma ve renk vermesi için her vakit eklerim.
- Haşlanan eti didikleyin, suyunu çorba için süzelim.
- Tencerede yağı ısıtın, soğan, biber ve havucu ekleyip kısa mühlet soteleyin.
- Unu ek edip hafif kavurun, soğuk su ile harcı açıp, akabinde tavuk suyunu azar azar ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca tavuk eti, tel şehriye, tuz, karabiber ekleyin. 15 dakika şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Servisten evvel maydanoz ve limon suyunu ekleyebilirsiniz. Sıcacık ve mis gibi! 💛 şifa olsun🥰.
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















