Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tavuk but
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan,
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 havuç
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 2-3 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 900–1000 ml süzdüğümüz tavuk haşlama suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Birkaç damla limon suyu

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk budunu karabiber taneleri, sarımsak ve zencefil dilimli bol suda haşlayın.
  2. Soğan kabukları ve havuç kabuklarını tavuğun ağır kokusunu alması, hoş bir aroma ve renk vermesi için her vakit eklerim.
  3. Haşlanan eti didikleyin, suyunu çorba için süzelim.
  4. Tencerede yağı ısıtın, soğan, biber ve havucu ekleyip kısa mühlet soteleyin.
  5. Unu ek edip hafif kavurun, soğuk su ile harcı açıp, akabinde tavuk suyunu azar azar ekleyip karıştırın.
  6. Kaynamaya başlayınca tavuk eti, tel şehriye, tuz, karabiber ekleyin. 15 dakika şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Servisten evvel maydanoz ve limon suyunu ekleyebilirsiniz. Sıcacık ve mis gibi! 💛 şifa olsun🥰.

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful ( Videolu)
Sodalı Tepsi Böreği
Kış Çayı Tarifi
Kremalı Karışık Meyveli Kek
Browni (Islak) Kurabiye
Ev Yapımı Kakaolu Puding
Hdabla | © 2025 |