Fırında Tahinli Tatlı
Fırında Tahinli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 20 gram tuz
- 30 gram maya
- 100 ml su
- 500 gram tahin
- 100 gram şeker
- 25 gram tereyağı
Üstü için;
- Çikolata sosu
- Ceviz
- Antep fıstığı
- Fındık
- Kivi
- Muz
- Çilek
Fırında Tahinli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 500 gr un ,30 gm maya ,20 gr tuz, 100 ml su ile hamuru yoğuruyoruz ve hamur kulak göğsü yumuşaklığına gelesiye kadar yuğurmaya devam ediyoruz.
- 120 gr halinde bezelere ayırıyoruz ,bundan sonra dinlenme ye alıyoruz,üstünü bez yahut strec filimle örtüyoruz.
- Hamuru düz bir biçimde açıyoruz ve 110 gm tahini hamura yediriyoruz. 25 gram içine şeker ekliyoruz ve hamuru sarıyoruz.
- İkinci adım düz ve yuvarlak hala gelinceye kadar açıyoruz.
- Üstüne 100 gm tahin ekliyoruz 75 gm şeker üstüne ve 25 gm tereyağı ve fırına yoluyoruz.
- Fırın derecesi 250 derecede halinde 15 dakika fırında pişiriyoruz, dikkat edin çabucak yanabilir.
- Süsleme için kivi, muz, çilek kuLlandım, üstü için çikolata sosu frambuaz koyabilirsiniz.
Fırında Tahinli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









