Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 2 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 kol yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Sunum için:
- Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız tencerenin içerisine yıkadığımız kırmızı mercimeği ve suyu alarak yeterlice yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
- Suyunu çektikten sonra üzerine ince bulguru ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Ayrı bir tencere içerisine sıvı yağı alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından salçayı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuraralım.
- Dinlenen mercimeklerimizi bir kap içerisine alalım, üzerine salçalı sosu ve baharatları ekleyerek elimizle yoğuralım.
- İnce kıydığımız yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek tekrar yoğuralım.
- Ardından harcımızdan modüller kopartarak elimizde yuvarlayalım ve servis tabağına alalım. Limon dilimiyle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun 😋
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




