Karışık Dolma Turşusu
Karışık Dolma Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg patlıcan
- 1 kg yeşil domates
- 1 kg kelek
- Yarım kg kapya biber
- Yarım kg dolma biber
İç gereci için:
- 7-8 kırmızı domates
- 6-7 salatalık
- 2 yeşil domates
- 2 kapya biber
- 1 kelek
- Yarım demet maydanoz
- 3 – 4 diş sarmısak
- Tuz (salata tadına bakılarak tuzu ayarlanır ben kaya tuzunun çekilmiş halinden 7 yemek kaşığı kattım)
- 2 su bardağı sirke
- 1 su bardağı limon suyu
Üzeri için;
- Zeytinyağı
Karışık Dolma Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların sap kısımları temizlenip tuzlu suda rengi dönünceye kadar 10 dakika haşlanır.
- Haşlanan patlıcanlar sudan alınıp süzülür ve üzerine yük konulup 2 -3 saat beklenir.
- İçi için gerekli olan gereçler küçük salata halinde doğranır.
- Sarımsakları da doğranarak eklenir ve sirke, tuz konularak kenara alınır.
- Domatesler ve kelek dolmalık oyulur.
- Süzülen patlıcan ve biberler alınıp hazırlanan salata materyali ile doldurulup uygun kaba yerleştirilir.
- Salata kabında kalan su turşu kabının üzerine ek edilir kalan boşluk su ile doldurulur ve en son üzerine zeytinyağı gezdirilerek kapatılır.
Karışık Dolma Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










