Sebzeli Köfte
Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- ️500 gram kıyma
- ️1 adet soğan
- ️1 yumurta
- ️2 yemek kaşığı galeta unu
- ️2 diş sarımsak
- ️4-5 kol maydanoz
- ️1 çay kaşığı karabiber
- ️1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ️1 çay kaşığı pulbiber
- ️1 çay kaşığı kimyon
- ️1 tatlı kaşığı silme tuz
- ️1 adet kabak
- ️2 adet patates
- ️1 adet havuç
- ️2 adet çarliston biber
- ️1 adet soğan
- ️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- ️1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- ️1 yemek kaşığı tepeleme salça
- ️1,5 su bardağı sıcak su
- ️Tuz
- ️Karabiber
- ️Kırmızı toz biber
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için soğanı rendeleyelim ya da robottan geçirelim, suyunu sıkarak soğanları bir kasede hazır hale getirelim.
- Maydanozları ince ince kıyalım, sarımsakları rendeleyelim.
- Bir kase içerisine kıyma, soğan, sarımsak, galeta unu, baharatlar, maydanozlar, yumurtayı ekleyip köfte harcını uygunca yoğuralım.
- Buzdolabına kaldırıp 10 dk dinlendirelim.
- Sebzeleri yemeklik küp küp doğrayalım.
- Bir kase içerisinde zeytinyağı ve tuzla birleştirip karıştıralım, borcama ekleyip 200 derece fırında, alttan 2. Rafta 25 dk pişmeye bırakalım.
- Sebzeler pişerken köftelere form verelim. Küçük küçük modüller koparıp yuvarlayalım.
- Pişen sebzelerin üzerine köfteleri rastgele yerleştirelim. Sos için gereçleri karıştırıp borcam üzerine dökelim.
- Bir pişirme kağıdını ıslatıp borcamın üzerine kapatalım, bu halde 45 dk pişmeye bırakalım.
Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














