Kumlu Yaş Pasta
Kumlu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük dikdörtgen borcam için;
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Krema için;
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için;
- 2.5 su bardağı süt
En üst kum katmanı için;
- 1.5 paket kakaolu bisküvi
Kumlu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alıyoruz ve beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt, kakao ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- En son kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ekliyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dakika pisiyoruz.
- Kekimiz pişerken ocakta bir tencerenin içine margarin hariç bütün krema materyallerini ekleyip bir hoş çırpıyoruz.
- Fokur fokur kaynarken margarini ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz ve hafif soğuması için kenara alıyoruz.
- Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz kremamız hazır.
- Pişen kekimizin üstünün sıcaklığı geçtiğinden emin olup çatalla gözenekler açıyoruz ve sütle ıslatıyoruz.
- Daha sonra kremayı döküyoruz yayıyoruz eşit bir halde.
- En üst katmanı için rondodan bisküvileri geçiriyoruz ve kremanın üstüne döküyoruz. Onu da eşit halde yayıyoruz. Daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
- Eşit formda kesip, dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun 💜🦋.
Kumlu Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








