Kumlu Yaş Pasta

Kumlu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

1 büyük dikdörtgen borcam için;

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Krema için;

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için;

  • 2.5 su bardağı süt

En üst kum katmanı için;

  • 1.5 paket kakaolu bisküvi

Kumlu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alıyoruz ve beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra süt, kakao ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. En son kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ekliyoruz.
  4. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dakika pisiyoruz.
  5. Kekimiz pişerken ocakta bir tencerenin içine margarin hariç bütün krema materyallerini ekleyip bir hoş çırpıyoruz.
  6. Fokur fokur kaynarken margarini ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz ve hafif soğuması için kenara alıyoruz.
  7. Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz kremamız hazır.
  8. Pişen kekimizin üstünün sıcaklığı geçtiğinden emin olup çatalla gözenekler açıyoruz ve sütle ıslatıyoruz.
  9. Daha sonra kremayı döküyoruz yayıyoruz eşit bir halde.
  10. En üst katmanı için rondodan bisküvileri geçiriyoruz ve kremanın üstüne döküyoruz. Onu da eşit halde yayıyoruz. Daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  11. Eşit formda kesip, dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun 💜🦋.

Kumlu Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Fit Mıffin
Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali
Akşam Yemeği Kıymalı Patates
Patates Çanağında Tavuk Sote
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Pratik Krep
Hdabla | © 2025 |