Karamelli Çikolatalı Kek
Karamelli Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için materyaller;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un( denetimli ekleyin)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
Karamel sosu için materyaller;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardğı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kase tuzsuz yer fıstık
Üzeri için gereçler;
- Yarım su bardağı damla çikolata
- ( kahvaltılık ve öbür rastgele bir çikolatada olabilir)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karamelli Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki hazırlıyoruz; yumurta ve şekeri çırpalım. Şekeri yeterlice eritelim.
- Ardından sıvı malzemleri ekliyoruz.
- Ardından kakao,vanilya,un ve kabartma tozunu ekliyelim ve karıştıralım.
- 200° fırında pişirelim. Kürdan testinden geçiremeyi unutmayalım.
- Soğumaya bırakalım ve karamel sosunu hazırlayalım.
- Karamel sosu çelik tencerede yapmanızı tavsiye ederim rengi en hoş orada anlaşılıyor.
- Öncelikle şekerimizi tencereye alalım daima karıştıralım yanmaması için.
- Şekerimizin hepsi eriyince ocağın altını kapatalım ve güzelce karıştıralım içerisinde hiç topaklanma kalmamalı akabinde tereyağını ekleyelim karıştıralım .
- Ocağın altını açalım, sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Nişastayı ılık su ile açalım ve tencereye dökelim daima karıştırarak kıvami ve rengini alana kadar pişirmeye devam edelim.
- 15 dk pişirdim ocağın altını kapatalım.Soğuması için kenara alalım.
- Soğuduktan sonra dahada kıvam alacaktır.
- Soğuduktan sonra içerisine 1 kase yer fıstığı ekliyoruz ve kekin üzerine gezdiriyoruz.
- Çikolatayı eritelim ve sıvı yağ ekleyelim karamelle buluşan kekimizin üzerine gezdirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun🍀.
Karamelli Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









