Kardelen Pasta

Kardelen Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 6 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim.)

Islatmak için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket krema

Krema için;

  • 1 titre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram beyaz çikolata(piştikten sonra)

Süslemek için;

  • Kırıntı antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Kardelen Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için yumurtaların beyazını ve sarılarını ayırarak öncelikle beyazları bir çimdik tuz ile kar üzere beyaz olana kadar çırpıyoruz. Not: bu yol ile yaptığımız kekimiz daha hoş kabarıyor o yüzden daima bu tekniği kullanırım.
  2. Yumurtanın sarıları ile şekeri en az 5 dk çırpıyoruz. Suyu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kuruları elekten geçirerek yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Bu kademeden sonra çırpıcıyı bırakıp yumurtanın aklarını birleştirip spatula yardımı ile alt üst edip yavaş hareketlerle karıştırıyoruz.
  5. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt sererek karışımı döküyoruz. 160 derecede 45 dk pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra tele karşıt çevirdiğimiz kekimizi soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.
  7. Diğer tarafta hazırlamış olduğumuz kremamıza beyaz çikolatayı ekledikten sonra bir çeşit çırpıcıdan geçirdikten sonra kremamız hazır.
  8. Borcamımıza kekimizin alt tabanını koyup ıslatıyoruz.
  9. Üzerine kremamızın yarısını döküp yayıyoruz.
  10. Bol antep fıstığı serpiştiriyoruz.
  11. Sonra ikinci katı koyup tekrar ıslatıyoruz ve kalan kremayı döküp düzletiyoruz.
  12. Üzerini hindistan cevizi ile kaplıyoruz.

Misafirlerim ve biz bu pastayı çok seviyoruz. Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum ….

Kardelen Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşkla Yapılan Bol İsotlu,Domates,Biber Ve Soğanlı Menemen
Kerebiç
Geleneksel Gata Kurabiyesi
Döner İçin Sos Tarifi
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
El Açması Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2025 |