Pancar Sapı İle Gözleme
Pancar Sapı İle Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) paket yaş yahut kuru maya
- Tuz
- Un
İç harcı için
- Pancar sapı
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
Pancar Sapı İle Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini karıştırıp bir hamur yoğuruyoruz ve yarım saat dinlemeye bırakıyoruz.
- Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru bezelere ayırıp yağın içine koyuyoruz. Bezeleri bir alt üst edip her tarafının yağa bulanmasını sağlıyoruz.
- Büyük bir tencereye su koyalım ve kaynara çıkmasını bekleyelim.
- Kaynayınca için tuz atalım ve güzelce yıkadığımız ve doğradığımız pancar saplarını içine atalım ve yaklaşık 10 dakika kadar haşlayalım. Süzgeçten süzüp kenara alalım.
- Ayrı bir tencerede küp küp doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım ve yeniden küp küp doğradığımız kapya biberlerini ekleyelim.
- Biber salçasını, tuz ve öbür baharatları da ekleyelim.
- Son olarak haşlanmış pancar saplarınıda ekleyelim ve bir iki karıştıralım ve hiç su kalmayana kadar pişirelim.
- Bir tabağa alıp soğumaya bırakalım.
- Tezgahımıza biraz sıvı yağ gezdirelim ve birinci bezemizi ortadan başlayarak elimizle açabildiğimiz kadar açalım.
- Sonra kenarlarından tutup yavaşça çekip uzatmaya çalışalım.
- Orta kısmına pancarlı harcımızdan koyalım ve zarf üzere katlayalım. Çok az yağladığımız tavaya alalım ve kızartalım.Afiyet olsun.
Pancar Sapı İle Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















