Pancar Sapı İle Gözleme

Pancar Sapı İle Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket yaş yahut kuru maya
  • Tuz
  • Un

İç harcı için

  • Pancar sapı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Pancar Sapı İle Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini karıştırıp bir hamur yoğuruyoruz ve yarım saat dinlemeye bırakıyoruz.
  2. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru bezelere ayırıp yağın içine koyuyoruz. Bezeleri bir alt üst edip her tarafının yağa bulanmasını sağlıyoruz.
  3. Büyük bir tencereye su koyalım ve kaynara çıkmasını bekleyelim.
  4. Kaynayınca için tuz atalım ve güzelce yıkadığımız ve doğradığımız pancar saplarını içine atalım ve yaklaşık 10 dakika kadar haşlayalım. Süzgeçten süzüp kenara alalım.
  5. Ayrı bir tencerede küp küp doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım ve yeniden küp küp doğradığımız kapya biberlerini ekleyelim.
  6. Biber salçasını, tuz ve öbür baharatları da ekleyelim.
  7. Son olarak haşlanmış pancar saplarınıda ekleyelim ve bir iki karıştıralım ve hiç su kalmayana kadar pişirelim.
  8. Bir tabağa alıp soğumaya bırakalım.
  9. Tezgahımıza biraz sıvı yağ gezdirelim ve birinci bezemizi ortadan başlayarak elimizle açabildiğimiz kadar açalım.
  10. Sonra kenarlarından tutup yavaşça çekip uzatmaya çalışalım.
  11. Orta kısmına pancarlı harcımızdan koyalım ve zarf üzere katlayalım. Çok az yağladığımız tavaya alalım ve kızartalım.Afiyet olsun.

Pancar Sapı İle Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Mantısı
Ezogelin Çorbası
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi
Akşam Yemeği Menüsü
Maydanozlu Dereotlu Krep
Yoğurt Sos Eşliğinde Kızarmış Kabak Dilimleri
Hdabla | © 2025 |