Çikolatalı Poğaça

Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (akları hamura, sarıları üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 7 su bardağı un (kontrollü ekle)

İç harç için:

  • Nutella yahut isteğinize nazaran sürülebilir çikolata

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Ardından yumurta akları, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Üzerini örtüp yaklaşık 45 dk mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru eşit ölçüde bezelere ayırın.
  6. Her bezeyi açıp içine 1 tatlı kaşığı nutella koyup şekillendirin.
  7. Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerini örtüp 20 dk daha tepsi mayası yapın.
  8. Yumurta sarılarına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın ve üzerlerine sürün.
  9. Önceden ısıtılmış 190°c fırında, alt üst ayarda üzeri düzgünce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!🤤.

Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karidesli Fettucine
Borcamda Yaş Pasta
Kıymalı Mercimek Çorbası (8+ Ay)
Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan)
5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tarifi (Türk Mutfağı) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |