Çikolatalı Poğaça
Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (akları hamura, sarıları üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 7 su bardağı un (kontrollü ekle)
İç harç için:
- Nutella yahut isteğinize nazaran sürülebilir çikolata
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Ardından yumurta akları, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp yaklaşık 45 dk mayalandırın.
- Mayalanan hamuru eşit ölçüde bezelere ayırın.
- Her bezeyi açıp içine 1 tatlı kaşığı nutella koyup şekillendirin.
- Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerini örtüp 20 dk daha tepsi mayası yapın.
- Yumurta sarılarına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın ve üzerlerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 190°c fırında, alt üst ayarda üzeri düzgünce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!🤤.
Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














