Lezzetli Anne Kurabiyesi
Lezzetli Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
- 1 hamur kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 5 su bardağı un
Yeteri kadar;
- Kuru üzüm
- Ceviz ve damla çikolata
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Lezzetli Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına sırasıyla tüm gereçleri koyun biraz karıştırıp üzerine 5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek güzelce hamuru yoğurun.
- Son olarak kuru üzüm ,ceviz ve çikolatayı ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun çok sert olmasın poğaça hamuru üzere değil.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir mandalina büyüklüğünde hamurumuzu bezeler halinde yapıp tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp fırça yardımı ile sürün.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık olarak 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Her fırın bir değildir denetimli olarak pişirin.
Lezzetli Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













