Lokum Tadında Kuşbaşı Patates
Lokum Tadında Kuşbaşı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gr kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 4/5 adet sarımsak
- 2 adet patates
- Tereyağı (oranını tercihe nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sirke (ben elma kullandım)
- 1.5 su bardağı su
- Tuz
Lokum Tadında Kuşbaşı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye etimizi dizelim.
- Üzerine soğan ve sarımsakları yerleştirelim. (bu esnada az tuz ekledim).
- Ardından tereyağını üzerine yerleştirelim. (dizilme formları fotoğraflarda mevcut).
- Suyumuzu ekleyelim ve kapağını kapatıp 45dk kadar pişirelim. (aralıklı denetim edip su ekleyelim ki etler yapışmasın).
- 45dk sonunda patatesleri ekleyip 15/20 dk birlikte pişmeye bırakalım.
- Ardından baharatları ve sirkeyi ekleyelim.
- Tekrar kapağını kapatıp 1 saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.(pişirme esnasında suyunu denetim edip orta ara karıştıralım?).
Lokum Tadında Kuşbaşı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












