Gelin Pastası ️
Gelin Pastası ️ Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı soğuk süt (400ml)
- 2 yemek kaşığı şeker (tercihe bağlı ben koymadım)
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
- Gelin pastası için; yumurta ve şekeri köpük köpük olup kabarana kadar çırpalım.
- Vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek söndürmeden alttan üste yanlışsız karıştıralım ve dikdörtgen fırın kabını yağlayıp kek karışımını ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirelim kürdan yardımı ile denetim edip piştikten sonra soğumaya alalım.
- Sütü ve şekeri karıştırıp kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine dökelim.
- Muhallebisi için; süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Daha sonra ılıyan muhallebiye kremşantiyi ekleyip mikserle çırpalım pürüzsüz bir kıvam alınca muhallebiimiz hazırdır. (eğer kremşantiden sonra katı bi hal alırsa yarım çay bardağı süt ile açabilirsiniz)
- Hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine döküp eşit halde yayalım.
- Daha sonra üstüne hindistan cevizini ekleyip buz dolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun 💙.
Gelin Pastası ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








