Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tarif )
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tanım ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tutam dereotu
- 6 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
- 1 kase beyaz peynir
️Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Ay çekirdeği
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tanım ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İk olarak derin bir kapta maya ,şeker ve ılık sütü karıştıralım.
- 5 dk ön mayalandırma için bekletelim.
- Ardından sıvı yağ,maden suyu,yumurta,tuz ve mahlebi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Elenmiş un azar azar ek edelim ince kıyılmış dereotu ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuz yumuşacık bir hamur olacak.
- Elinize yapışırsa azıcık elinize sıvı yağ döküp hamuru toparlayabilirsiniz.
- Hamurumuzun üzerini streçleyip 1 saat üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve 4 e bölelim.
- Her bir parçayı 6 eşit kesime ayıralım ve bezeler hazırlayalım.
- Bezelerden bir adedini alalım elimizle çay tabağı kadar büyütelim ve ortasına 1 tatlı kaşığı peynir koyup kapatalım ve tekrar kapatıp yuvarlayalım.
- Her bir bezeyi bu halde hazırlayıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği serpelim ve 180 derece ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tanım ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















