Çikolatalı Yulaf (Videolu)
Çikolatalı Yulaf Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 yemek kaşığı kakao
- İsteğe nazaran bir çay kaşığı bal
Üzeri için;
- 1 adet muz
- 1 yemek kaşığı orman meyvesi
- 7-8 adet çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1 kare tablet çikolata
(bardak ölçüsü 200ml)
Çikolatalı Yulaf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulaf ,kakao ,su ve süt tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başladıktan sonra kıvamı denetim edilir.
- Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
- Biraz sulu bırakılır ki soğuduktan sonra çok katı olmasın.
- İsteğe nazaran bal gezdirilerek tatlandırılır.
- Üzerine meyve,kuruyemiş vs. İle ekleme yapılır.
- Çikolatanın üzerinde erimesini istiyorsanız yulafı kaseye döktükten sonra sıcak yulafın üzerine çabucak tablet çikolatayı koyun.
🔺İster ılık ister soğuk tüketilir.
Çikolatalı Yulaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









