Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kapya biber
- 1 kilo iri közlük patlıcan
- 6 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 6 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karabiber
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biber ve patlıcanlarımızı közlüyoruz, ben ateşte közledim hanımlar sizler fırında da közleyebilirsiniz.
- Közlediğimiz biber ve patlıcanlarımızı küçük küçük doğruyoruz akabinde tenceremize alıyoruz.
- Üzerine domates harici öbür materyalleri ekliyoruz.
- Ocağın altını açıp yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
- Ardından domateslerimizi doğrayıp içerisine atıyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Ben birazını direkt konserveledim birazını da blender dan geçirdim.
- Blender dan geçirdiğinizi kahvaltılık olarak kullanabilirsiniz çok lezzetli oluyor.
- Diğerini ise yemeğin yanına meze yahut 5 çayına meze olarak indirebilirsiniz.
- Pişen sosumuzu sıcakken kavanoza katıp kapağını kapatıyoruz dilediğiniz vakit açıp istediğiniz halde servis edebilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sıhhat 🌺.
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














