Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)

Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kapya biber
  • 1 kilo iri közlük patlıcan
  • 6 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 6 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karabiber

Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biber ve patlıcanlarımızı közlüyoruz, ben ateşte közledim hanımlar sizler fırında da közleyebilirsiniz.
  2. Közlediğimiz biber ve patlıcanlarımızı küçük küçük doğruyoruz akabinde tenceremize alıyoruz.
  3. Üzerine domates harici öbür materyalleri ekliyoruz.
  4. Ocağın altını açıp yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
  5. Ardından domateslerimizi doğrayıp içerisine atıyoruz.
  6. Yaklaşık 10 dakika boyunca pişiriyoruz.
  7. Ben birazını direkt konserveledim birazını da blender dan geçirdim.
  8. Blender dan geçirdiğinizi kahvaltılık olarak kullanabilirsiniz çok lezzetli oluyor.
  9. Diğerini ise yemeğin yanına meze yahut 5 çayına meze olarak indirebilirsiniz.
  10. Pişen sosumuzu sıcakken kavanoza katıp kapağını kapatıyoruz dilediğiniz vakit açıp istediğiniz halde servis edebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sıhhat 🌺.

Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani Samet Usulü
Tandırda Balık
Sandviç Kurabiye
Mercimek Salatası
Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan)
Tavuk Suyuna Çorba
Hdabla | © 2025 |