Tavuk Kıymalı Sulu Köfte
Tavuk Kıymalı Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 250 gram tavuk kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 kol maydanoz
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Salça
Suyu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet yeşil sivribiber
- 1 yemek kaşığı tepeleme salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 litre su
Tavuk Kıymalı Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için soğan ve maydanoz küçük doğranır yahut rondoda çekilerek öteki gereçlerle birlikte kıymaya katılarak yoğrulur.
- Avuç içi su ile ıslatılarak köfteler küçük yuvarlanır ve unlu tepsiye eklenir.
- Diğer tarafta soğan, yağda renk alana kadar kavrulur.
- Doğranmış biberde eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Baharat, tuz ve salça eklenerek güzelce kavrulur, akabinde su ek edilip kaynatılır.
- Kaynayan suya hazırlanan köfteler eklenir ve kapağı kapalı halde tencerede 15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Tavuk Kıymalı Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















